Modig till tusen ;0)

Gårdagens gastroskopi hade gått bra och Ludde var så stolt när han berättade om allt som han fått vara med om. Först hade en jätte snäll tjej som hette Linda, tagit hand om dem. Ludde hade fått klenig salva på alla tänkbara stickställen. Sån där salva som bedövar ni vet... Tyvärr så kan den där mirakel-salvan göra så att de små kärlen drar ihop sej, och kan bli lite svåra att hitta när de väl ska stickas. Detta hände naturligt vis med vår lille Ludde ;0§ De hade fått sticka flera gånger och testat runt en hel massa, innan de tillslut hittade rätt. Ludde satt superduktigt hela tiden, och hade inte sagt speciellt mycket. Endat en gång hade han sagt att det faktiskt gjorde lite ont.

Snacka om att förtjäna en tapperhetsmedalj av GULD?! Han berättade också att både han och pappa hade fått på sej gröna mössor, och Ludde hade fått nåt som såg ut som ett nattlinne att dra på sej. När väl "flygplanet" = den där grejen som de sätter i handen el armen, och som de sedan får dropp el medicin igenom kallas för detta) När den väl var på plats, och de gett medicinen som skulle få honom att sova gott, så gick det ganska så snabbt.

Ludde fick dricka något som han själv beskrev som; "konstigt vatten" Jag gissar att det var samma medicin som jag fick dricka då jag gjorde undersökningen för en massa år sedan. Det "konstiga vattnet" bryter ned alla bubblor i magen, och gör att man ser bättre när man väl är nere med kameran i magen. När väl Ludde somnat så fick inte Jörgen vara med längre. Efter ca 30 minuter så var undersökningen klar och Ludde fick vakna upp på uppvaket. Jörgen hade fått prata med läkaren efteråt och han berättade att allt gått fint och att magsäcken sett helt normal ut, det var inte förens de kom ned i tolvfingertarmen som de såg att det inte var helt som det skulle.

Det var inte nån jätte stor skada, men det var rött och inflammerat. Detta är typiska fynd vid obehandlad glutenintollerans. Men eftersom inte Ludde blivit "sjuk" av detta ännu, så tyckte han att Ludde skulle fortsätta med sin vanliga kost tills dess att läkaren ringer upp med provsvaret om ca tre veckor. I de fall där barnen gått och blivit svaga och dåliga, så brukar de råda till ändrad kost på en gång. Vi kommer sedan att få komma till dietisten för mer information. Ska vi försöka se det positiva i detta, så är det väl att han slapp att bli sjuk innan det upptäcktes, som min kusin blev. Han blev så dålig och svag att han t.o.m slutade gå. Fruktansvärt att det hann att gå så långt.

Ludde är inte det minsta ledsen för detta, utan tycker bara att det ska bli lyxigt att få äta samma bröd som jag ;0) Han älskar nämligen det brödet och den pastan som jag äter. Som belöning så fick han lego av personalen på avdelningen, de tyckte att han hade visat STORT mod där inne. De berömde även Jörgen som behöll sitt lugn så bra då de skulle sticka. Många gånger så smittar föräldrarna av sej på sina barn, och i detta fallet så trodde dem att de betydde mycket att Jörgen var som vanligt med honom, och pratade hela tiden om ditten och datten. Att se sitt barn i sjukhusmiljö är verkligen inget skoj.

Tänker på alla de föräldrar som nästan "bor" på sjukhuset med sina svårt sjuka barn, lider verkligen med Er. Barnen är det absolut viktigaste man har, så är det ju bara. Om jag fick önska något i livet så vore det nog att alla barn slapp detta med sjukdom och lidande. Barn ska inte behöva utstå en massa jobbiga undersökningar och annan bråte, de ska ju bara leva livet och leka en massa ju. Tack för all underbar personal som finns på dessa ställen, ni betyder massor!! Tack vare er så fick min Ludde en positiv upplevelse igår <3

image3352



Jennie W säger:

Skönt att det gick så bra! Personalen är helt underbar
betyder mycket när både barn o föräldrer är lite oroliga!

2008-04-26 | 09:42:57
Mija säger:

Lilla Luddis...
Va duktig han var! (imonerad!)
Själv har jag ett barn som är LIVRÄDD för allt vad sjukhus och sprutor heter. (något som känns trist) Jag hoppas att rädslan växer bort såsmåningom, det ÄR ju inget farligt hos doktorn, de HJÄLPER ju faktiskt oss.

Krama om Ludde och tala om för honom hur DUKTIG han är!!

2008-04-26 | 18:15:29 | Bloggadress: http://mammamija.blogg.se
Tittar du in ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: