Strul med datorn igen... gravidvecka (33+5)

   Blogg     0 kommentarer
Strul, strul och åter strul... än är den inte helt fixad, men snart... hoppas jag ;0)
Här kommer i alla fall några bilder för den som orkar och vill!! Kramar i massor <3


Magbilderna togs igår... (v 33+4)

Welma är fortfarande VÄLDIGT aktiv där inne i magen...



Tjockismamman med sin Ludde... ;0)







Igår satt ungarna och tittade på gamla filmer från förr...

Tänk att man varit sådär himla liten en gång...



Betty som liten...

Ludde gungar högt... ;0P

Ännu en Betty...

Pappor är oftast himla skoj att vara med... ;0)

Ungarna firade sin mor en hel del igår...
Ludde gav mej tom frukost på sängen <3

Bettys morsdagpresenter var superfina.
Ett tovat hjärta och ett som var pärlat...



Vem behöver vakthund...

   Blogg     2 kommentarer
när det finns små ettriga Grossgårdstuppar?! ;0P Gårdens älskade tupp har fått en helt ny favoritsysselsättning den senaste veckan. Hans nya sysselsättning har tydligen blivit att JAGA och SKRÄMMAS. Mej lyckas han inte med och det har han lärt sej. Förmodligen beror det på att det oftast är JAG som fodrar dem, men även för att jag aldrig låtit mej skrämmas. Nä bondmor som jag blivit så säger jag bara till herrn med den allra skarpaste rösten att; "NEJ!!", samtidigt som jag klampar till med foten i marken (det allra hårdaste som går under en graviditet med små inneboende Welmor) Det är INTE okey att försöka mopsa upp sej mot morsan och det ska han veta!! Lättare är det med ungarna, sambon, och sommargästernas barn för dom springer så fint när han kommer, i alla fall barnen. Lyckas han riktigt ordentligt med sitt "nya" arbete så SKRIKER dom också de små barnisarna. Det var just detta som hände i Lördags. Jörgen hörde ett barnskrik ute på gården och inte var det ett skrik från nåt av våra barn. Jörgen slet på sej skorna för att kunna gå ut och undersöka saken lite närmare. Kan ni gissa vem det var nu då?! Jo, nu var det sommargästernas lilla barnbarn på ca 3 år, som gått och blivit hans nya skrämselobjekt ;0§ PINSAMT!! Om Jörgen sett att de var på väg in på gården och fram till familjen Hönsson så hade han ju givetvis varnat. Han skyddar sina två hönstjejer så gott han kan och det visar sej ibland på detta lilla sätt. "Kom inte för nära för då KAN det hända att jag springer efter" Det är väl typ så han känner kan jag tänka mej... Inte helt lätt att va tupp alltså. Igår fick familjen höna hålla sej inne så att den lilla tjejen skulle ha en chans att vinka hejdå till dem och slippa va rädd. Det var lite om det ja.. Dax att förbered sej för jobbet nu!! Syns & hörs <3


H
är syns våra vakthundar...  el höns menar jag.

Lite magvärk och solsken... (v. 32+4)

   Blogg     0 kommentarer
I dag har jag faktiskt gått och småvärkt till och från större delen av dagen, inte massor men så att det känns. Började nån gång under dagen igår och hänger fortfarande i. Långt ner i magen känns det. Ungefär som lite molande mensvärk. Gissar att det jag känner är nåt som är ganska så typiskt för den senare delen av graviditeten och stavas; FÖRVÄRKAR. Gumman är fortfarande VÄLDIGT aktiv där inne i magen och bufflar runt och håller på större delen av dagen. När hon väl bestämt sej för att utföra några av de lite svårare konsterna, så trollar hon på samma gång fram lite härliga sammandragningar. I Fredags när vi skulle provköra ett par bilar i Borås, så körde dom igång rätt så rejält där i magen ;0§ Helt plötsligt så hade jag en stor jäkla GROP kring naveln och runt omkring var det hårt. Varken jag eller Jörgen kunde klura ut hennes läge ;0/ Hon är verkligen full av fantasi den här lilla ;0) Har förresten funderat på hur det skulle vara om HON visade sej bli en HAN. Helt ärligt så tror jag inte att jag hade reagerat speciellt mycke. Vi hade väl helt enkelt bara fått döpa honom till Welmer ;0P En rosa liten Welmer, hade inte det varit helt bedårande gulligt?! På Tisdag ska jag in till Mvc för kontroll igen. Ska bli kul och se hur mycket magen växt. Viktigt också att kolla det där urinprovet och blodtrycket. Blev förresten inget med de där två bilarna vi provkörde. Det kommer inte bli nån mer Cheva för vår del, utan nåt helt annat och förhoppningsvis MYCKET bättre. Jag är trött på bilar som är svinaktigt dyra när de ska lagas och jag är skittrött på att se pengar få segel. Hoppas i alla fall att vi blir nöjda med vårt val ;0)


H
är är bilen som nog tyvärr måste bli uppsagd från vår familj <3

Jättenöjd!! ;0)

   Blogg     1 kommentarer
Nu har vår elektriker fixat med belysningen i både köksfönstret (det stora) och även framför murstocken och den lilla "råa" skrubben som ska få bli platsen för en väggfast hylla. Vet att det är nästintill omöjligt att fånga det mysiga skenet/ljuset på bild, men lite ser ni ju ändå. Vi är i alla fall mer än nöjda med rummet nu. Fattas gör bara braskaminen och en RIKTIGT go soffa. Braskaminen har vi blivit lovade att få in inom en månad. Ringde snickarna här om dagen och de skulle självklart försöka komma loss så fort det gick. Klart man vill ha in den nu innan liten kommer till världen. Med tanke på hur snabbt det gick för dem att fixa klart badrummet så tror jag på "inom en månad" rätt så ordentligt. Här kommer ett par bilder...


Som jag skrev tidigare så är det INTE lätt att få in det läckra på bild.

Den måste helt enkelt ses live...

Självklart så har vi dimmer på alla spottarna i huset... myyys <3

Underbara Elsa som "Prinsessan på ärten" <3

   Blogg     3 kommentarer

Detta var Elsas sovplats för några dagar sedan...
På en hög med kuddar låg hon som självaste
prinsessan på ärten och bara njööt <3








Kallelsen från Näl kom igår...

   Blogg     3 kommentarer

Den 8 Juni har vi fått en ny tid för samtal och koll av lämpligaste förlossningssättet. Denna gången är det sjukhuset vi kommer att föda på som ska besluta om hur det ska bli och VILKEN dörr bebben till slut ska få komma ut igenom. Jag kan verkligen inte få in i skallen att jag bar på TVÅ bebbar sist. Hur fasen fick dom plats där inne?! Som det känns nu så skulle det ALDRIG gå att knö in en bebis till. Welma tar ju all plats som finns nu känner jag. Igår kände jag mej mer som en biffig sumo, än en vanlig mirakelmalin. Inte bara lite lätt smågravid, utan JÄTTE, jättegravid!! Vågen visar nu på 63 kg, så ca 15 kg har jag ökat än så länge. De där extra kilona känns i mina fötter ska ni veta ;0§ Igår kväll (efter badet) var dom tom lite svullna. Att det blir trångt i magen visar sej i form av små äckliga rapningar och uppstötningar. Not nice, men det går över ;0)  Näsblod, flåsighet och kramp lite här och där, förekommer också. Igår när jag skulle skura ur badkaret så satte krampen till i BÅDA fötterna på samma gång. Fya mej så ont det gör!!! Vet faktiskt inte riktigt varför man lätt får kramp som gravid, nån som vet och vill förklara...?!



Gula Stugans Victor & Grossgårdens Oscar <3

   Blogg     0 kommentarer





Syster Stina bara pratar om Oscars överbett hela tiden, fattar knappt vad hon menar?! ;0P

L
ite roliga gäspningar... förlänger livet ;0)




Mirakelmalins nya panna ;0)

   Blogg     0 kommentarer


Lite bilder från stallet igår... <3 (uteritt)

   Blogg     0 kommentarer












Ludde och Prince <3

B
etty &  underbara Otto <3

S
upergoa Teddy som tyvärr (pga av en skada) snart ska få åka till de
 "evigt gröna ängarna", fick massor med kel och mys innan vi åkte hem.

Teddy är en stor favorit i stallet så detta är allt annat än skoj ;0(

K
ommer sakna dej Teddis <3

Welmas vagga <3

   Blogg     1 kommentarer

Fortfarande obäddad och sänghimmelslös.... men den är HÄR i alla fall <3

Idag går vi in i vecka 33 ;0) (32+0 månad 9)

   Blogg     2 kommentarer





Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket   

 





Nu är Welmas vagga hämtad ;0)

   Blogg     0 kommentarer

Bilder får ni se på senare... <3

Blommor... <3

   Blogg     0 kommentarer


Elsa & Victor <3

   Blogg     1 kommentarer






Pappa & Betty på spännande äventyr...

   Blogg     0 kommentarer


GRATTIS till brorsbarnen Allan, Harry och deras mamma!!!!!!!

   Blogg     0 kommentarer

Hoppas att ni alla får en kanonfin dag idag!! Allan och Harry ska bjuda kusinerna till barnkalas kl. 14. 00 i eftermiddag ;0) Tänk ändå att ni båda föddes på SAMMA dag fast olika år, och på Er mammas födelsedag till råga på allt!! Om "Mamma Ann-Sofie" läser så vill jag bara passa på att skicka en grattishälsning till henne med. Ha en jättefin dag nu <3 Lovar att inte ringa till Gt ;0P

 

Familjen Hönsson går på tur...

   Blogg     0 kommentarer

Nu har våra pippisar börjat få upptäcka omvärlden lite mer... allt är SÅ spännande ;0)



U
ngarna turas om med att hämta in de fina små äggen...

å rätt som det är så är det ganska fullt i kylen ;0)

Visst kan jag dricka öl som gravid ;0)

   Blogg     0 kommentarer

Arbetet med farstun... <3

   Blogg     0 kommentarer

Lantliga rutor blir det i vår farstu ;0P Syrran och Björn har samma tapet fast BLÅ i
deras tvättstuga. Jag tycker den är jättecharmig och passar riktigt fint här inne.
Väggarna man ser när man kommer in (dom ni nu ser nu plus den till vänster in
mot tvättstugan, kommer delvis bli panelklädda. Ytterväggen och väggen
till vänster kommer få  en HEL panel på sej. Ska bli hel hatthylla på
den väggen och en sittbänk med skoförvaring <3

   

Arbetet med soffan...

   Blogg     0 kommentarer


   

Idag har nästan alla i familjen hjälpt till...  Ludde slet hårdast ;0)