Lite om min dag... eller mycket ;0)

   Blogg     6 kommentarer
Dagen började med lite mera målning på min älskade timmervägg. Det var sista omgången med grundfärg, och i morgon blir det dax för den riktiga färgen att få göra sitt ;0) Det känns lite roligare nu när man märker att det faktiskt börjar hända lite. Det vita gjorde helt klart susen för vårt kära hus. Jag trivs MYCKET bättre när det blir lite ljusare. Golven har vi inte bestämt ännu, men efter lite rådgivning av bla min mor, så lutar det nog åt det ljusare golvet i alla fall. Ja här lutar vi åt olika håll var dag som ni kanske märker ;0) 
Det blir nog både luftigare och "större" med det ljusa tror jag.

Nu har jag även börjat pilla med trappan. Inte med och bygga om den, utan med att få väck den vidriga plastmattan som ligger på trappstegen. Finns det någon som har nåt tips när det kommer till att få loss sånt?! Min bror slet sej alldeles knottrig när han försökte hjälpa mej tidigare idag. Det GÅR, men det går INTE snabbt!! Med vatten och spackelspade så kan man få plastmattan till att släppa. När vi väl lyckats få bort större delen av mattan i stegen, så kommer vi att slipa ned det sista. Efter det så kommer vi troligtvis att göra som min bror gjorde då han fixade sin trappa. Hela trappan ska målas VIT och sedan ska trappstegen målas med nåt annat som jag inte minns namnet på.
 
Vad det gäller de trista spjälorna så har vi en plan för dem också, men det kommer att få bli ett senare kapitel. Nu har vi helt enkelt inte tid att gå in för mycket på detaljerna. Den 22 September så ska de nya paret in i vårt hus, och då MÅSTE huset gå att bo i!! Spännade är bara förnamnet på vad detta kommer att bli. Det blir en sann kamp med klockan, det är ett som är säkert!! I morgon kommer en kille ut för att tita på det STORA träden som ska tas ned. Det är både en Kastanj och en gammal Ek som ska ned. Vi har fler träd som ska tas ned, men dessa ska tas först eftersom de stör för utbygget.

Han kommer att komma ut för att ge oss ett ungefärligt pris på arbetet tidigt i morgon bitti. Eftersom inte VÅR försäkring täcker ett endaste dugg om vi själva skulle ta ned dem och en olycka skulle ske, (att trädet kanske faller rakt över vårt lilla slott) så bör vanliga människor som vi INTE ta ned dessa träd. Det vore väl nåt om hela skiten rasade?! Nä, sånt kan vi vara utan. Bättre att överlåta sånt på människor som kan. Idag känns det som att jag skulle kunna skriva värsta boken här i bloggen. Det händer ju så attans mycket nu ju ;0) Mössen i proppskåpet skulle jag väl kunna skriva några rader om också, men jag tror nog att jag ska bespara er dem ;0§

I morgon är det hårt arbete som gäller, och en massa slipning och målning. Rasmus har i uppgift att hjälpa till lite extra med Victor nu så han slipper vara med där ute hela tiden. Han måste ju få lite lugn här hemma också. I morgon kväll kommer snickaren att komma ut igen för att kolla lite mer hur vi ska gå vidare med utbygget. I nuläget så känns det som att köket kommer att byggas ut så fort det bara går. Vi kommer nämligen inte att kunna göra klart badrummet där nere förens köksutbygget är klart. Dörren IN till badrummet kommer nämligen att gå mitt i det köket som finns idag. Mindre bra som ni förstår. Vi måste alltså göra saker och ting i rätt ordning. Övervåningens dusch och de extra sovrummen är prio 1, och efter det så MÅSTE tvättstugan fixas så att pannan kan ställas tillbaka på sin rätta plats igen. Lite rörigt kanske?! Förmodligen så har ni redan slutat läsa för länge sedan ;0) Det känns bara som att jag måste få bena ut mina tankar lite granna, och bloggen är ju ett perfekt ställe för sånt som ni vet ;0p Hörs i morgon allihop <3


Ps. En viktig grej till!! En sån här liten usling
kröp på mirakelbloggens Malin idag ;0( Ds.

Nu är duschväggen köpt ;0)

   Blogg     4 kommentarer
Besöket på Coop gjorde oss en duschvägg rikare, och tretusen nånting fattigare. Det blev en med rundade väggar i  "glas". Golvet som vi skulle titta på var helt vanlig trestavs ek. Men vi valde nog bort ek ganska fort, i alla fall den eken. Vi har funderat på antik ek i stället. Den ser lite mer spännande ut kan jag tycka... lite gammal och sliten som jag tycker så mycket om ;0) Nu har vi börjat prata lite smått om soffa och möbler till vårt lilla "slott". Vad ska man köpa, och vad ska man inte köpa?! Det blir till att mäta en massa idag, och sedan är det väl bara att åka från butik till butik och bara leta. Det finns en soffa på Mio som jag tror skulle passa, men som sagt, det gäller att mäta noga så att man inte kommer hem med nåt som inte alls passar in.
Det får ju absolut inte bli knökigt och trångt!!


Här har vi två av de som vi funderar över. Den längst till vänster är Antik Ek, och den till höger är Sibirisk Björk. Det känns som att det blir Antik Ek.
Tror att vi kommer att bestämma oss och boka upp våra 60 kvm redan idag.


Denna kommer det troligtvis att bli <3


Till övervåningens lilla tv-hörna så kommer det bli en bäddsoffa. Den blir perfekt när ungarna har kompisar hemma. Fast den kommer inte att kunna vara så himla stor... Vi får helt enkelt kolla runt och se vad som finns.


Detta är duschväggen som vi köpte igår <3

Dricker nog för lite...

   Blogg     2 kommentarer

Ja då tänker jag inte på sprit i första hand, UTAN helt vanligt vatten. Sprit kan jag nog faktiskt klämma in under den rubriken med tror jag ;0) Fast FÖR lite sprit kan det väl aldrig bli... inte så att det blir ett problem i alla fall. Ska jag dricka nåt med alkohol så blir det helst en kall öl. Vin fungerar ganska bra det med när jag tänker efter, fast helst öl. När vi var hos dietisten sist jag och Ludde, så fick jag klart för mej att jag nog faktiskt ska utesluta Norrlands Guld helt och hållet. Med tanke på att jag har celiaki och inte fixar gluten, så bör jag hålla mej ifrån vissa sorter, och Norrlands Guld var visst en av dem. Nog pratat om dricka, vem hinner med sånt i renoveringstider som dessa?! Tydligen inte jag i alla fall ;0) Idag har jag målat grundfärg nr. två på både vägg och panel. Jag passade på att åka ut så tidigt som möjligt så att jag skulle hinna få lite gjort innan Jörgen och ungarna kommit ut. Tänk vad skönt det kan vara med lite färg, musik och solen som skiner genom fönstret ;0) Där satt jag i min ensamhet och bara njöt!! Helt barnfritt och förhoppningsvis spökfritt. Fast jag måste nog erkänna en sak nu. När jag satt där och målade som bäst så började jag fundera på den där Maria och han den där Fridolf. Ja, de där människorna som bodde i huset för cirka 108 år sedan. Minns ni att jag pratade om dem lite längre ned i bloggen?! Helt plötsligt så kändes det som att jag faktiskt inte var ensam längre. Det kändes precis som att nån tissade förbi ute i köket vid ett par tillfällen. Om jag blev rädd?! Nä, jag blev ju inte det. Det kändes lugnt och skönt, och inte alls som nåt jag borde vara rädd för. Nu är huset VÅRT, med eller utan spöken ;0) Jag som tror på den andliga världen, är ganska så övertygad om att det finns "liv" i huset. Familjen som bodde där innan, hade INTE märkt av nåt andligt liv under deras 20 år i huset. Men de behöver ju inte betyda att de inte finns... Mmm, spännande är det, HELT KLART!! Strax ska vi packa in oss i bilen för ett besök i Skara. Det ska bli shopping på Coop, och så ska vi titta på golv till övervåningen. Vi har fortfarande inte lyckats bestämma vilket vi ska ha dit upp. Ljust eller lite mörkare?! Har två testbrädor hemma nu som vi funderar lite över. Vi får väl se vilket det blir i slutändan, man vill ju helst inte ångra sej. Det blir golv till ca 60 kvm som ska läggas, så det gäller ju att man tycker om det. <3

"Jag ska måla hela väggen lilla Mamma" ;0)

   Blogg     3 kommentarer

Första vändan med  lite fet & gó grundfärg...

Bastukänslan är ju nästan som bortblåst ;0)

Ludde tyckte det var dax för dagens "Ludde- smile" ;0)

Betty körde en snabb dagens outfit när de ändå var igång ;0)

 Igår öppnades färgburk nummer två, så visst går det framåt...

Min tanke är att dessa trista spjälor ska BORT, bort, BORT...

Här ska det vara naket ;0)

   Blogg     1 kommentarer

Visst låter det himla skönt?! Fast tänk vad knepigt det skulle kännas innan man hade vant sej?! Föreställ dej att du gick till Ica och handlade tex korv, och precis intill dej står det kanske tre nästan likadana (fast i en lite mer "levande" modell) och trycker ;0) Inte för att jag är pryd på något som helst vis, men det skulle allt se bra knasigt ut om grannfrun kom på sin cykel alldeles naken ;0§ Man kan ju undra varför det är på detta vis?? Snoppen och snippan är ju inte konstigare än munnen och benet, eller?! Vem har bestämt det om jag får fråga?! Fram med alla de vilda organen nu alla härliga bloggläsare!!
De förtjänar väl lite frisk luft de med mellan varven ;0) http://www.aftonbladet.se/nyheter/71000/article2983043.ab

Man börjar bli visst bortskämd nu ;0)

   Blogg     2 kommentarer

Vädret är verkligen på det bästa humöret nu, och människor bara njuuter. Idag ska Rasmus åka med grannfamiljen på en heldag till stranden. Han har legat över där inatt eftersom de ändå skulle dra iväg så tidigt. Han har blivit brun som en pepparkaka hela han ;0) Igår låg han och kompisen vid vårt nya utomhusbad och gotta sej halva dagen. Men det är ju PRECIS just SÅ som sommaren ska avnjutas, eller hur?! Inte med en färgburk och massa arbete ;0) Fast i mitt fall så är det lika mycket sommar i alla fall, och det där arbetet är faktiskt lite sommarkänsla över det med. Ni ska veta att man INTE är ensam då man står där och målar. Det är nämligen gott om små svarta små djur som kryper omkring på en också. Det syntes ganska så väl att jag varit i fajt med dem igår, mitt under målningen också. Min sambo informerade om att jag hade fett med färg rakt över kinden, och på benen var det lite som jag stått UNDER ett gäng med med skitenödiga måsar ;0§ Fast nu råkar det ju faktiskt inte vara måseskit, utan helt vanlig färg. Ganska så sexigt skulle jag vilja säga, eller inte ;0p Vi får se om jag kan få nån till att ta en bild på min jätte sexiga kropp lite senare, så får vi se vad NI tycker ;0p I dag ska väggen målas klart och panelen ute i hallen med. Golv ska köpas, mm, mm, mm. Det finns att göra som ni vet. Vi måste snart börja titta på tapeter till tv-rummet och hallen där nere. Köket får vi väl kanske vänta med till det nya köket kommit på plats. Klinkers till tvättstugan/hallen ska också köpas. Jag vet ungefär vad jag gillar och vill ha, så det ska förhoppningsvis gå ganska lätt att välja ut. Ha nu en riktigt härlig dag och ta hand om Er allihop. KRAMAS <3  

En varm dag med arbete i huset <3

   Blogg     0 kommentarer

Stenar i mängder... 

Här pratas det jobb och annat trevligt ;0)

Som vanligt så är solnedgången helt underbar...

Första grundningen är klar ;0)

   Blogg     2 kommentarer

I morgon kör vi på andra vändan, och efter det så blir det täckfärg ;0)

Bilder från ett härligt Orust <3

   Blogg     0 kommentarer

Visst är han fin?! Vi frågade givetvis vad han hette; KRABBE ;0)

Victor spanar efter fler "krabbiga" byten <3
   
Undra om det inte var Krabbes bror jag såg?! *funderar*

Kan man ha det bättre?!
   
Betty trivs!!


  
Massor med lek & bus <3
  

Kärleken ser ut att fundera på renoveringen där hemma ;0)
   

Tack E för en mysig stuga med riktigt bra läge!!
Hoppas vi kan komma tillbaka framigenom.
  
Önskar att man får råd å köpa sej ett sånt här ställe nån gång...

Luddebudde <3
 
Denna bilden blev jag varm av... kolla in kärleken i blicken <3

Vattnet är helt okey ;0)

Livet kan inte bli bättre!!! Njut av dagen allihop <3

Här ser ni hon som står för bilderna ;0) Mirakelbloggens Malin <3

Uppdatering från kräftan ;0)

   Blogg     0 kommentarer

Tänkte bara tala om att vi kommit hem från vår stugsemester nu. Något brun/röd/rosa kanske, men SÅ himla nöjda. Några dagar med kanonväder slår det mesta!! Självklart så blir det massor av goa bilder till bloggen lite senare. Ska bara komma i ordning lite först ;0)


Den söta solen är lånad från syrran ;0)

Först lite kalas & sedan Orust igen ;0)

   Blogg     1 kommentarer
Nu är "golvgubben" klar med sitt arbete där ute. Det blev himla fint ska ni veta. Tyvärr så får vi inte gå in i huset på ett tag, så jag har inte kunnat ta någon bild ännu. Strax ska vi iväg och fira vår lille Noel, och efter det så sticker vi till kusten igen för att njuta av de sista dagarna i stugan. Det ser ut att bli fortsatt varmt och soligt, så vem vet?! Jag kanske faktisk vågar mej i vattnet jag med ;0) Ha det gott allihop <3 Ps. Åter igen på Lördag eller Söndag...

Grattis Noel 6 År!!

   Blogg     3 kommentarer

I mitten ser ni alltså dagens födelsedagskille Noel ;0) Måste ju berätta att det är så mycket kusiner som det bara går att bli. Min och syrrans sambosar är nämligen också syskon, kul va?! Hoppas nu att du får en RIKTIGT bra dag!! Syster med familj hittar ni här; www.sberg.blogg.se

Idag har vi fyndat lite läckra kläder ;0)

   Blogg     3 kommentarer

Det är klart att man ska vara lite snygg mellan varven ;0)

Betty är överlycklig för att hon lyckades sätta upp håret ;0)

Visst kan man se att hon är en liten ministinalee?! ;0)

Kunde inte låta bli att visa upp denna söta lilla bak ;0)

I morgon är det kalas för kusinen Noel, och då blir det nog denna underbara klänning som åker på... Betty TOKÄLSKAR nämligen klänningar!!!!

Ludde kommer troligtvis att välja denna urläckra lilla skjorta  ;0)

Bilder från dagens arbete i huset...

   Blogg     2 kommentarer

En liten Beata som börjar dagen med härlig RAST ;0)

Idag har det varit ett TUNGT arbete ute i huset...

Bilderna är tyvärr lite halvkassa pga lite kladdig lins ;0(

Krypgrunden ser ni här...

Vem behöver gymmet när man kan jobba hemma ;0)

Min gosiga lilla Betty <3

Min gosiga lille Ludde <3

Bilder får man väl adrig för många av?!

Oj, vad jag älskar denna klockrena bild ;0)

   Blogg     2 kommentarer

Tack kära Mia för att du lyckas få mej på gott humör!!
Mia hittar ni här; www.studentmamma.blogg.se <3

Ett spännande fynd!!

   Blogg     1 kommentarer

Denna gamla burken fann vi i grunden under, kan ni gissa vad den innehöll?!


Nyfiken som jag är så kunde jag inte låta bli att öppna den ;0) Fin gammal färg, gjord för en MASSA år sedan!! Undra om fär och vin fungerar på samma sätt?! Då kanske den här burken är värd en hel massa pengar ;0p Bäst jag sätter tillbaka locket och bevarar den i ytterligare några år... KRAMS <3

Nu har jag visst gått och blivit en säng också ;0)

   Blogg     0 kommentarer

Tror jag hittade denna säng (vid namn MALIN) på Haléns. Jag har nog aldrig riktigt fattat varför de måste DÖPA de där stackars prylarna... och varför de inte lika gärna kan dra till med lite roligare namn som typ "Bert-Gunnar" eller nåt annat lite roligt. Malin och Anna är det ju så många som heter i alla fall.

Golven ser ut att bli riktigt fina!!

   Blogg     5 kommentarer

Detta är efter EN slipning med GROVT papper...
  
I morgon blir det med fint papper & sedan lack ;0)

Innan slipningen såg de ut på detta viset...

OBS!! Luta på ditt huvud så ser du bättre ;0)

   Blogg     3 kommentarer

Jag filmade lilla Beata en liten snutt igår, och detta var vad hon sa ;0)

Det ska vara Pink!!

   Blogg     1 kommentarer