Mirakel-Malin har fått Vårkänslor ;0)

   Blogg     3 kommentarer

Denna buketten fick bli årets första <3

Visst är de lite "Vår" i dessa med?!

Oskar & Elsa <3

Tredje ridlektonen för ungarna igår...

   Blogg     1 kommentarer

Vicke fick sin lilla spruta av veterinären T, och efter det så drog vi vidare till ungarnas ridning. Deras ridvänner hade tyvärr lämnat återbud igen, så L & B fick ha fröken för sej själva. Riktigt lyxigt!! Moster Stina följde med för att spana in deras framsteg som ryttare. Ludde valde "Lilla Gubben" och Betty valde Teddy. Som vanligt så gjorde vi i ordning hästarna tillsammans. Stina dammade av sina gamla hästkunskaper och hjälpte till med både det ena och det andra. Idag (igår) red de slalom och tränade mera på ridvägarna. Balansövningar i massor och så tränade dom på att VOLTA!! Första gången som fröken sa "VOLTA" så var det inte en endaste kotte som voltade. Jag fick förklara för den vickande ridläraren att hon nog behövde utveckla ordet volta lite mer för dem. Att göra en volt har de ju pratat om och även gjort tidigare, men att bara säga "VOLTA" (som ridläraren vanligtvis gör) hängde de inte alls med på. Men detta löstes efter att ha pratat igenom momentet lite granna. Nu voltar de nog i sömnen om jag ber dem ;0) Bettys Teddy travade iväg lite försiktigt två gånger, men Betty var bestämd och fick stopp på honom ganska så snabbt. Att rida shettisar kräver sin man och kvinna. De kan vara mycket envisa de där små, precis som L & B!! Nästa lektion så kommer som tur är deras riktiga ridlärare tillbaka igen. Sätter in några bilder såklart...


Ludde får lite hjälp av moster...

L och B med deras vickande ridlärare <3

Betty och hästen Teddy <3

Balansövningar i form av små Luddiga väderkvarnar ;0)Å så ska den lilla blå lappen synas ja ;0)

Stina hade inte riktigt lyckats med slingorna tyckte Teddy...Tack för att du följde med oss Stina!! ;0)

Onsdag 28/1 2009

   Blogg     2 kommentarer

Äntligen Onsdag igen ;0) Onsdagar är numera = hästar, stallet och en ny ridlektion för L & B. Idag är det deras tredje lektion, och eventuellt så kommer moster Stina www.stinalee.se  att följa med oss dit. Men först ska vi till vetten och ge Victor sin 1-års vacc. Gårdagen bestod av assistentmöte, promenad och städning här hemma. Hallen ska nu få sej en rejäl ansiktslyftning. Nu har vi ÄNTLIGEN nått fram till det lite mer roliga arbetet. TAPETER, GOLV och DÖRRAR ;0) Det är nu som man verkligen börjar fundera på vart skåpet ska stå. Närmare bestämt vart datorn ska stå. Helst skulle jag nog vilja kasta ut den genom fönstret för den gör sej inte nånstans enligt mej. Men vi får väl ta en sak i taget och LYSSNA på varandras önskemål och idéer.

Meningen är ju att det ska få vara en liten mysig tv-hörna där uppe, och då vill man ju inte förstöra det mysiga med att övermöblera med en ful dator heller. Jörgen vill placera soffan så att man SER ut över samhället, och jag hade siktat in mej på att ha den mer i hörnet så att man möts av den då man kommer upp. Man vill ju att rummet ska se stort och luftigt ut ju. Vi bestämde oss i alla fall för att frysa möbleringstankarna ett tag. Vi har ju som sagt inte riktigt nått fram dit ännu så vi har ju tid på oss att fundera, och när vi väl kommit så långt så får vi väl bara testa runt lite.

I kväll är det spännade på burken. "Det okända" var väl ikväll, eller har jag helt fel nu?! Om inte så vet jag en som ska titta ;0) Jag älskar såna program!! Såg ni förresten på Bondebröllopet i förrgår?! Gud så vackert det var!! Måste nog erkänna att jag fick stor lust att gifta mej. Jag kommer inte att sjunga nån sång, det kan jag lova. Men jag kommer att vara RIKTIGT jäkla mirakelvacker, så mycket kan jag lova!! Klänningen hon bar var ju helt underbart fin. Jag gillar de lite enklare och stilrena klänningarna. Inte en massa onödiga krussiduller som bara stör, och jag vill INTE se ut som nån gräddbakelse heller. Om jag gifter mej så är det för det fina minnets skull, och för bröllopsfotot ;0) Visst vore det skoj att få se mirakelbloggens Malin som en tillfällig liten prinsessa?! Vad tycker du om bröllop och allt som denna dag för med sej. Vad är viktigast? Hur förändrar det er relation till varandra?

Hur ser ni på att så många väljer att gå skilda vägar?! Känns det inte lite futtigt då?! Man kan ALDRIG lova att älska nån till DÖDEN skiljer en åt, men man kan LOVA att KÄMPA och FÖRSÖKA att ha det så bra det bara går. Att stötta varandra i när det blåser vilda stormar runt omkring. Man måste ändå alltid minnas att vi trots allt lever VÅRT eget liv, fast vi bara valt att göra det tillsammans med någon.Vi bär själva ansvaret för vår lycka och hur vi mår. Hur mycket tycker ni att man ska kämpa innan man väljer att ge upp?! Tror ni att folk ger upp för "lätt"?! Hur ser ni på barnbiten?! OM man väljer att dela på sej, hur gör man det bäst och lättast för barnen?!
Många och svåra frågor... Fundera och SKRIIIV!!!
 
Enligt prästen som döpte Rasmus (som numera är död och begraven) så levde vi nog faktiskt lite i synd. Om jag gifter mej så kommer det inte att förändra nåt mellan oss. Vi kommer att kämpa för kärleken lika mycket då som nu. Att sätta barn till världen är ändå det största, och den biten har vi ju redan avklarat. Hur ser du på allt detta? Är det bara fånigheter som kostar pengar? Hur kan man gifta sej billigt? kan man plocka maskrosor till brudbuketten, och dra en sopsäck över huvudet?! Fundera och berätta!! Berätta gärna om ditt eller någon annans bröllop. Själv så har jag inte varit på speciellt många faktiskt. Min fastrars (Trude och Susanne) och så på Jörgens brors bröllop. Hur många har du varit på?! Vad var det finaste och mest speciella?!

Victor blir 1 år idag!!

   Blogg     4 kommentarer


 

Här ser ni Victor och hans syskon. Från v. Victor Vasco och Vilma.

Liten uppdatering...

   Blogg     2 kommentarer

I morses ringde jag tandläkaren om min trasiga tand. Tyvärr så kommer jag gå omkring och se jäkligt sur ut i en hel vecka nu, för nån tid fick jag inte direkt DIREKT. De tyckte väl inte att de lät så vidare akut eftersom jag inte har ont, det isar lite bara. Men en hel vecka med en halv tand?! Fya mej så tröttsamt ;0/ Stackars Rasmus är inte alls piggelin idag. Halsen gör ont och så är det lite febrigt i pannan. Så igår kväll var det inte mycket med oss här hemma. Jag fick ju självklart värsta gallkänningarna efter tacosen, och ingen alvedon hade vi hemma heller. Som tur var så lindrade vetepåsen en del. Tycker att jag har haft lite väl tätt mellan de "onda" gångerna nu så jag borde kanske faktiskt ta och ringa läkaren för en tid. Men som vanligt så drar jag mej lite för att ringa. Är det gallan så opererar de ju inte i första taget ändå vad jag har hört. De KAN ju vara rejäl magkatarr också, så för att ta reda på detta så har jag nu köpt hem lite sån medicin. Men jag är rätt så säker på att det är gallan som spökar ändå. Det onda sätter under höger revbensbåge och så får jag jätte ont i ryggen. Berätta gärna om du har eller vet någon som haft eller har problem med detta!! Jag har märkt att det onda gärna kommer efter en kväll med fest och alkohol, eller så kommer det när jag slarvat med maten. Igår så åt jag frukost i stugan och sedan var det inte nåt mer förens vi satte oss på kalaset och åt Budapestbakelse. När vi kom hem därifrån så blev det tacos och efter det så kom mitt onda som ett brev på posten.
Dax att fixa lite mat nu. Det ska bli lax och potatis ;0)

Bilder från Caspers kalas <3

   Blogg     1 kommentarer

Härlig tårta va?!

   
   
    

Min dotter kan skriva!!

   Blogg     1 kommentarer

Detta skrev hon helt själv i helgen. "Ludwig är glutenfri"

Fan också!!!!!

   Blogg     0 kommentarer

Dumlekola är INTE bra för tänderna, det vet ni va?! Halva tandhelvetet for ut här för en liten stund sedan, så i morgon blir det till att ringa till lilla tandläkaren. Just den tanden var till hälften gjord av plast, så att den var svagare än de andra visste jag redan. Nu får vi bara hoppas att tandläkaren kan bygga upp den igen med ny plast, för jag har ingen större lust med någon operation. Stina fick i alla fall ett gott skratt. Jag hade nämligen precis öppat godispåsen och bjudit på mina dumle när det hemska hände. Mirakelkärrigen blev en tandlös mirakeltant på bara ett ögonblick ;0§ Å nä, jag tänker INTE lägga ut nån bild ;0) Ta hand om Era tänder gott folk!!

Äntligen hemma!!

   Blogg     0 kommentarer

Nu är vi fulla med tårta från kalaset hos Casper och om en stund ska det bli lite tacos. Vi har slarvat nåt otroligt med maten idag, fast det tar vi snart ikapp ;0) Stoppade nyss tvättmaskinen full med alla sängkläder från stugan. Den har lite att sysselsätta sej med nu den lille stackaren. Victor blev föresten jätteglad när vi kom till mamma för att hämta upp honom. Så glad har jag inte sett honom på länge. Stina var ju där med Blinki och Charlie, så han hade gott om vänner att leka med. De skulle nog komma hit en sväng sedan så då blir det mera lek. Nu ska visst en liten Ludde låna datorn så det är väl bästa att jag mökar på röva. Jörgen målar taken så det stinker färg i hela huset. Det blir färg och tacos i en härlig blandning ;0) Syns om en stund...

Åh sicka underbara sängar...

   Blogg     2 kommentarer
Nästan så att man skulle kunna tro att de va lite rutiga hästensängar man sussat i. Nu sitter jag ensam med lite god frukost och bara njuter. Stugan ska vara städad och klar för att lämna redan klockan 12.00, och efter det så bär det av till Mariebergs köpcenter. Hade vi inte haft lite tajt med tid så hade jag kunnat tänka mej att åka hit www.lekobus.se  men så blir det nog inte nu. De öppnar klockan 10.00 där läste jag. Klockan 15.00 så måste vi vara tillbaka hemma igen för då är det kalas för ungarnas syssling Casper. Hoppas nu att vi hittar nåt riktigt fint till honom. Jag och ungarna ska leta efter nåt litet till Jörgen också. Det vart lite dålig planering av mirakelmamman förstår ni, så det blev aldrig nån sådan igår på hans födelsedag.

Nu har jag fyllt koppen med nybryggt kaffe mina vänner, och inte i vilken kopp som helst ska ni veta, utan i en BARNmugg med TVÅ öron!! De andra muggarna körs i diskmaskinen nu, så det fick bli en med öron i stället. Passar mej ganska så bra. Säkert och stadigt ;0) Tänkte att jag skulle berätta lite mer om badet igår. Det var ett jättefint äventyrsbad, och STORT!! Jörgen fick med sej ungarna UT i den 30 gradiga UTEpoolen. Detta var ju självklart riktigt tufft, och att det rök av vattnet gjorde ju inte upplevelsen mindre fräck.

Kan bara inte låta bli att berätta om det yngre två paren som satt intill oss när vi skulle fika. Hade det varit okey så hade de nog fan gjort det där som man ska göra i kammaren när det är MÖRKT, precis där och då. Alltså jag är verkligen inte av den pryda sorten, men detta tog priset!! De tafsades till tusen, och Gud vet vilka ställen de INTE kom åt. Okey, nu kanske jag överdrev lite granna, men det var bara liiite för mycket. För att försöka förtydliga HUR och VAD jag tyckte om deras (enligt mej) överdrivna smekande och kyssande, så försökte jag härmas lite retsamt. Fast jag vet inte om det gav nåt vidare resultat. Det var nog mest Jörgen som kände sej smått besvärad.

Helt allvarligt, de rastade sej inte ens i en minut, utan höll verkligen på under HELA vår fika. Ungarna såg inget för de satt med ryggen mot dem. Ett tag trodde jag att de höll på att äta upp varandra, och att killens arm skulle få smekskador i form av eldiga brännmärgen och skavskador. Grabbens hår blev fetare än fetast av all öm och kärleksfull beröring. Nä fyyy vad jag låter gammal och hemsk nu. FÖRLÅÅÅT!!!! Men det var faktiskt lite FÖR mycket. Jag hade valt att gå hem till kammaren om jag var i deras situation. Efter några timmars badande så var det dax för lite bastu. Kan ni gissa vem jag och Betty mötte där inne då?! Jo tjejen som så PÅ där ute i badet. Hon hade väl kommit på att man faktiskt kunde gå hem till kammaren i stället för att sitta i fiket och smekas. När vi väl bytt om och kommer utanför så möts vi av de två kladdiga grabbarna. De sitter såklart PRECIS utanför och trånar efter "sina" söta flickvänner. Länge leve kärleken och kladdandet ;0) Det blir säkert en och annan liten mirakelbebis där sedan. Made in Örebro eller nåt?!

Bilder från oss i Gustavsvik...

   Blogg     4 kommentarer
          

Vår lilla stuga...

Renen har vi precis utanför...
  

Det doftar nytt här!!

Snart ska det badas ;0)Mirakel barnen och deras jätteVITA mamma...

Ludde...Liite fikatajm!!Betty gjorde sej lite lördagsfin när vi kom hem...

Lite kaffe...Man blir trött av allt badande...

En ny och snöig Fredag <3

   Blogg     1 kommentarer

Godmorgon på Er allihop. Nu har man sussat några timmar och snart är det dax att köra till jobbet igen. Vi kommer att dra iväg till staden som börjar på Ö, direkt efter jobbet i eftermiddag. Hoppas inte det blir för mycket snö nu bara. Man vill ju ha en hyfsat snöfri väg att  köra på lite senare idag. Igår tvättade jag upp MASSVIS med kläder, så det ska i alla fall finnas lite rent att packa ned när vi kommer hem sedan. Jag lovade ju att berätta nåt för Er i det tidigare inlägget. Det handlar om nåt mycket konstigt som händer ibland när jag lagar mat. Nu kommer ni väl att tro att jag är RIKTIGT jäkla mirakelknäpp, men då är jag väl det då. Nu hände "det" igår igen så nu tänkte jag att jag nog fasen borde skriva om det. Spisen stänger nämligen av sej själv rätt som det är. Inte bara att den stänger av sej, utan VREDEN vrider sej till "0-an" och det är INTE jag eller ungarna!! Fast vem det än är så känns det mer som ett bustrick, än nåt att bli rädd för. Jag sa till min mamma igår att det troligtvis bara är lille pappa som vill visa att han hör och ser allt. Ja han vill väl helt enkelt också vara med på ett litet hörn ;0) Eller så är det kanske Fridolf och Maria som bodde i huset för över hundra år sedan. Vi har haft lite knepigheter med bilen också nu det sista. Den kanske har blivit offer för lite bustrix den också, vem vet?! Det är det ena efter det anda, och killen på verkstaden bara flinar och tycker att vi har en riktigt spännande bil. Man sulle kunna säga att den lever sitt egna lilla liv. Jag lovar att jag ska berätta lite mer vid ett annat tillfälle. Dax att pysa till jobbet nu!
Varmaste kramen från Er mirakeltant <3

Lite luddigt nattsudd...

   Blogg     4 kommentarer
Dax för lite mer uppdatering såhär på kvällskvisten. Ungarna sover och huset är lugnt och stilla. Jörgen sitter på sin sida bordet, och jag på min. Smidigt med TVÅ datorer ;0) Ibland händer det att vi stannar upp och säger nåt ord eller två till varandra. Men mest är vi  ganska tysta faktiskt. I kväll testde jag ett nytt plastförkläde på jobbet. Sexig var väl inte direkt vad jag var. Men jag var hygienisk och jag följde reglerna.

För oss som jobbar som assistenter i brukarens hem och inte brukar använda div. prylar, så känns det helt klart lite "plastigt" och sterilt att jobba såhär. De som jobbar på sjukhus och andra vårdinrättningar är väl troligtvis lite mer vana än vad vi är. Alla och alla ska jag väl kanske inte säga, men spriten och förkläden ska andvändas mer flitigt från och med nu. Ringar ska tas av och hår och skägg skall sättas upp. Notera ordet skägg ;0)
 
Allt för att förhindra eventuella smittor mellan brukare och den som arbetar. Visst är det vettigt, och visst ska man vara försiktig. Men jag kan inte låta bli att känna mej lite fånig i plast!! Fast man vänjer väl sej som med allt annat. Man ska ju för sjutton sprita halva armen ju, det kan jag tycka känns lite väääl mycket. De kommer att få ett tufft liv nu de stackars små bakterietrollena ;0§ Men så är det nu och så kommer det väl troligtvis att fortsätta vara. Vi ska ju inte sprita precis HELA tiden, utan endast när vi går på vårt pass, och sedan när vi arbetar "nära" brukaren med tex dusch eller liknande. Givetvis också vid såromläggning och liknade.

Längre fram så kommer det förmodligen även att införas en liten läcker ARBETSDRÄKT och detta kan ju bli knivigt med tanke på att många av oss som rör sej mycket ute i samhället med sina brukare. Att byta om såfort vi ska ut på stan kan ju bli lite omständigt eller vad tror ni?! Det blir spännade att se vart detta slutar. Kläderna ska ha kort ärm och kunna tvättas i 60 varma grader. De ska förvaras hemma hos brukaren, så i förlängningen så kan man ju börja undra om vi snart kommer att bli tvugna att ha eget skåp och omklädningsrum också, i brukarens EGNA hem. Det löser sej säkert, sa han med den mycket svåra och plågsamma förstoppningen.

Igår bokade jag tid för Victors 1-års vacc. Han fyller ju året nästa vecka som ni kanske minns. Jörgen fyller förresten år nu på Lördag. Han blir då hela 34 år. Vi får väl kolla runt där i Örebro efter nåt smarrigt litet fik. Vem vet, de kanske t.o.m sjunger för honom om vi har tur ;0) Hur många mil från Örebro bor ni då Stina?! Tänk vad skoj om vi faktsikt sprang på varandra där borta?! ;0) Tack för informationen allihop. Det ska bli skitkul att få komma bort lite granna. Lovar ju givetvis att ni också får följa med på ett hörn. I morgon ska jag berätta om nåt riktigt spännande!!
Sov nu gott alla underbara mirakel <3

Det blir lite åka av i helgen :0)

   Blogg     4 kommentarer

I morgon är det äntligen dax för mirakelfamiljen att få lite luft under vingarna. Vi kommer att bege oss till staden som börjar på Ö som i Örebro. Där kommer vi att spendera en hel dag på äventyrsbadet www.gustavsvik.se och två sköna nätter i helt andra sängar. Kan ni gissa vad som är det bästa med stugan då?! Jo de har ju trådlöst GRATIS internet, så nu kan jag ta med min lilla blå laptop och surfa runt hur mycket jag vill ;0) Victor ska få bo hos mormor Lena. På Söndag ska vi gå på Caspers (barnens syssling och vårt fadderbarns) kalas redan klockan 15.00, så vi måste ju hinna hem tills dess!! Det blir till att plocka med sej kameran så jag kan uppdatera er med lite goa bilder. Annars är väl allt som vanligt här i huset. Steken står på spisen och puttrar, och ungarna är på övervåningen och leker. De fick sej några timmar med kompisarna på förskolan tidigare. Det var nämligen informationsmöte på jobbet om bla medicinhantering, hygien mm. Det har ju kommit lite nya regler när det gäller just hygienbiten, så det är väl bara till att vänja sej. Det kommer att kännas otroligt överdrivet, men regler är ju regler så vi kör väl på det. Åter till matlagningen nu!! Ska man ha ris eller potatis?! *funderar*Har någon av Er besökt äventyrsbadet i Örebro?!
Berätta i så fall hur ni hade det och vad Du tyckte.

Liten uppdatering från oss!!

   Blogg     2 kommentarer
Igår var det alltså dax för ungarnas ridlektion nr. 2. Denna gången var inte ens Thea där, utan L & B fick fröken (som nu hette Hanna) helt för sej själva. Hanna var en supermysig fröken och otroligt pedagogisk med de små. Vi åkte dit i god tid så vi inte skulle känna oss stressade. En vecka är en lång tid när man väntar och längtar ska ni veta. Teddy och Princen var redan intagna från hagen, så det var bara till att rota fram deras borstar. Teddy har den RÖDA och Princen den GRÖNA. Fröken Hanna berättade att deras riktiga fröken "J" var på kurs, och att hon istället skulle få den stora äran att ansvara för lektionen. L & B hade inga större problem med fröken Hanna. Hon var RIKTIGT duktig och tog allt i lagom takt. Barnen LYSSNADE och TITTADE med stora öron och ögon. Fröken visade precis hur saker och ting skulle göras. Det måste vara tacksamt att ha så kunskapstörstande elever som L & B. När det väl var dax att sitta upp så lät jag Hanna få vara ifred med dem. De tränade på ridvägarna "snett igenom" och vart den osynliga medellinjen fanns. De tränade balansövningar utan stigbyglar och tyglar, och så fick de träna på att rida lätt och få hästen till att göra halt. Otroligt vad snabbt de lär sej ändå de där små!! Båda två lyckades efter lite träning. Att rida är verkligen inte lätt, speciellt inte när man är så liten som L och B är. Teddy hade lite bus för sej och stretade en del i bettet. Men Ludde fixade lille Teddy riktigt bra ändå. Shettisar kan ju vara lite envetna som ni säkert vet, men Ludde är snäppet värre ;0) När lektionen var klar så avslutade vi på samma sätt som vi började. Sadla och tränsa av, och sedan skulle bettet sköljas. På med täckena och sedan ut i sköna hagen igen. Vi passade på att titta på ridlektionen som hölls  ute i stora ridhuset. Det var två stycken lite äldre barn som red. Spännande och så lärorikt att bara få sitta och titta sådär. Det var lite om ridningen... jag är RIKTIGT nöjd med deras andra lektion och längtar massor till den tredje. Ska försöka ta med kameran då med så ni också får se deras framsteg. <3 Skriver mer i eftermiddag...

Knepig blogg och konstiga tanter!!

   Blogg     3 kommentarer

Nåt är galet med bloggen nu tror jag. Nån som har liknande problem?! Nu har vi landat här hemma efter en dag på både jobb och förskola. Rasmus valde att följa med en kompis hem efter skolan idag. De skulle visst göra matteläxan ihop, visst låter det bra?! Ett bra recept på hur man ska göra för att få sina föräldrar på gott humör ;0) Dagen har varit riktigt bra och jag känner ett starkt sug efter mina promenader. Idag var Vicke med mej på jobbet igen. Det är så skönt att kunna ta med honom dit ibland. Eftersom vi GÅR både mycket och LÄNGE på våra arbetspass, så passar det lille Vicke ganska så bra. Borsten brukar också få åka med, så nu är han riktigt välborstad och fin.

Tänk ändå vad knepigt det är att man ena dagen kan känna sej så hopplöst vissen, och sen andra dagen så fullständigt jättepigg och härligt positiv. Tacka Gud för det säger jag bara,(om han ens finns) för utan de "braiga" dagarna så hade jag nog fan inte orkat. Energin kan gå ur mej rejält ska ni veta, och de dagarna är inget roliga alls. Kraftlös och trist är bara fönamnet på mirakeltanten då. Nä tacka vet jag de piggelina och glada dagarna. Då känns det som jag är starkare än någonsin. Nästan så att jag faktiskt skulle klara av att flytta på ett helt BERG, och t.o.m TRO på att det går. Handlingskraftig till tusen alltså!! De skruttiga dagarna vill man helst inte veta av alls.

Om dessa dagar har med hormoner att göra vet jag inte, men förmodligen säkert så. Ordet PMS känner ni väl igen, eller?! Man kan ju börja böla för minsta lilla då ju. Även om just JAG aldrig "BÖL-BÖLAR" = grinar högt så brukar ju ögonen bli ganska så blöta. För människor som aldrig får uppleva de där piggelina dagarna så måste livet va bra tungt. Förmodligen så var de just så för pappa den sista tiden. Usch vad hemsk det måste varit. Att fastna i den gråklippiga gröten och att aldrig få känna det där lyckliga pirret i magen. Solen och fåglarna varken syns eller hörs i deras öron. Hörs och syns den, så är det troligtvis bara på ett obehagliga och jobbiga sättet. Stickande och skrikande. Livet är tyvärr långt ifrån ljuvligt för alla.

Kalla mej knäpp, men när jag har mina "bra;iga" dagar så känns det i hela kroppen. Då ligger livet FRAMFÖR mej och inte BAKOM. Livet BAKOM känns okey, och livet framför känns SPÄNNANDE och fullt med massor av upplevelser, händelser och goa människor att träffa och lära känna. Fatta vad många saker som ändå finns kvar att uppleva!! ;0) Hur kan man INTE vara glad och nyfiken när man tänker på det?! Jo dagar som idag, en "bra;ig" dag, då är jag skit nyfiken. Men de pms;iga dagarna, ja då kan de kvitta. Så låt oss fokusera på här & nu i stället, en riktig BRA-dag. Ha det bäst så hörs vi.

Gamla vänner och kall snö...

   Blogg     2 kommentarer

Ja nu jäklar kommer det visst snö och grejer från vår kära himmel. Det vore ju skoj om det kunde lägga sej lite så ungarna kan släpa med sej sina fröknar till den roliga pulkabacken ;0) Gårdagen bestod av MYCKET motion. Jag gick vår runda på ca 5 km (måste mäta lite mer noga så jag vet) hela två gånger, och ännu en långpromenad när jag kom till jobbet på eftermiddagen. Pratade förresten lite snabbt med ett par grannar till oss på den sista promenaden. Det är ett lite äldre par som har en jättemysig häst i sin hage. Varje gång jag går min lilla runda (som jag även kallar för "Jorden runt") så brukar jag växla några snabba ord med denna urgoa ponny. Jag har länge misstänkt att den där hästen KAN vara nån jag kände en gång, och igår fick jag chansen att fråga ägaren om det var som jag trodde, att jag och tottisen setts förr  nånstans... Gissa vad?! Det var ju precis just så!! Jag och min pälsiga vän hade nåt ihop trots allt. Vi hade faktiskt lite gamla goa minnen ihop från den där tiden då jag i stort sett bodde i stallet. Det var ju ingen mindre än gamla Silversnurra som stod där och glodde så igenkännande var gång jag gick förbi. Silversnurra, även kallad Kathy hade hunnit fylla hela 30 bast!! Ingen dålig ålder för en häst ska ni veta. Tänk så många minnen hon bär på, precis som jag. Ett av de minnena innefattar mej. En liten smal och smått nervös tjej som skulle till att göra sin absolut första tävlingsdebut. Det var jag och Kathy som skulle göra succé. Om vi gjorde nån succé minns jag inte riktigt, men missminner jag mej inte helt, så tror jag i alla fall att vi fick en blåvit rosett. Tiden går verkligen snabbt. Både jag och Silversnurra bär nu gråa hår... Fast mina vill jag helst inte kännas vid. Nu ska göra klart min lilla frukostlåda till jobbet, och efter det så är det dax att sätta sej i kalla bilen och köra till jobbet. Ha nu en kalasfin dag och var rädda om tiden, livet och varandra!!
Massor med mirakelkramar till Er alla <3

Några bilder från gårdagskvällen <3

   Blogg     3 kommentarer

Freddie, Rasmus och Emelie njuter av den goda grytan...

Lilla Isabelle åt lite hon med ;0)

Felicia närmast och lillasyster Tindra längst bort...

Freddie skålar och håller tal.... ;0)Lite efterrätt gick också... "KULig"glass med fruktsallad!!

Receptet på den goda räkgrytan...

   Blogg     3 kommentarer

Till ca 8 personer krävs;

600 g skalade räkor
2 burkar krossade tomater
4 st tärnade paprikor
6 msk matolja
2 msk curry
4 st pressade vitlöksklyftor
2 tsk paprika pulver
1 krm cayenne peppar
6 msk chillisås
2 tsk salt
Lagom mkt vitpeppar ;0)
6 dl grädde. (matlagningsgrädde el vanlig)
1 knippe Dill

Grytan görs på detta lilla vis...

Hetta upp oljan i grytan. Fräs all kryddor i oljan.
Slå på tomatkrossen och chillisåsen.
Låt puttra i 20 minuter. Tillsätt grädden och allra sist de smarriga räkorna ;0)

Till detta serveras pressad potatis alt. ris. (Vi valde Basmatiris)
Vinbärsgelé är inte heller så dum ;0) Självklart görs även en läcker liten grönsallad!!

Avsluta hela grytan med lite härligt FÄRSK dill någonstans på toppen...

Lycka till nu Johanna!!

Ännu en kväll med Landéns ;0)

   Blogg     2 kommentarer

Nu håller jag på att förbereda kvällens räkgryta. Det är syrrans jättegoda recept som ska lagas. Massor med spännade kryddor är det som ska i ;0) Tyvärr så missade jag dillen och köpte visst två paprikor för lite. Messade Carro och hon lovade att köpa med sej både paprika och dill på vägen hit. Rasmus kompis Freddie sover över här i natt, så nu blir det TRE lite äldre barn här i kväll. Carros äldsta dotter Emelie kommer ju också ;0) Alltså, ett gäng med snart tonåriga barn ;0§ Betyder det att jag håller på att bli äldre?! Förmodligen så blir jag äldre, men för den saken skull INTE sämre!! Eller?! På med lite smink bara så ska det nog bli ordning på kärringen ;0) Nu ska jag fortsätta kocka här tror jag. Vi hörs!! Massvis med kramar till alla mina goa mirakelbloggers <3 Ni (som min Rasmus skulle säga) ÄGER!!!