Morgon med hopptävling på schemat <3

   Blogg     1 kommentarer
Käringa har släpat sej upp nu i ottan, och kaffet har ho redan satt på ;0) Idag är det alltså dax för L och Bs absolut första hopptävling. De ska pyntas i ordning i god tid innan tävlingen. Mulle (hästen som Ludde ska rida) har en sagolik man och svans, så tanken var att jag skulle hjälpa till och fläta en liten inbakad där i bak. Ludde ska vara sjörövare och Betty ska vara en läcker liten indian. Ska ta med mej kameran så vi får lite minnen i form av foton med oss hem. Gårdagen var fullknökad med trevligheter. Elektrikern jobbade på för fullt med att dra ström och lite senare tittade gamla Alex förbi med sin lilla Tindra <3 Det är så jäkla skönt med Alex för även om vi inte ses jämt så är det som igår på nåt vis. Finns alltid massor att tjata om. Gillar dej gumman <3 Lycka till med "du vet vad" ;0P Det kommer bli PERFEKT tror jag!! På eftermiddagen ca 13.30 så åkte vi ut till Calibra. Det blev en go tur i skogen. Hästen är snäll och mycket speciell, det kände jag snabbt. Hon påminde mej om en tidigare häst jag haft faktiskt. Frida hette hon. Sa till ägaren att jag inte tänk att fundera ordentligt förens jag varit där. Fick ett bra erbjudande som jag ska fundera över. Hon älskar sitt hjärta och vill veta att hon får det bra såklart. Det känns ju verkligen bra att ha fått ett sånt förtroende. Mmm... visst lockare det, det gör det absolut. Bettan tog några bilder för att kunna visa Jörgen. Vågar jag visa nån för Er tro?! <3


Ser ni ägarinnans läckra travhjälm?! Sexymirakeloldlady!!
Calibra står och drömmer på bilden. Hennes ägare sa att hon ofta gör så...
Funderar på vädret och på hur gott hennes hö kommer bli lite senare. Sötishäst ;0)

Ett underbart huvud skulle man kunna säga <3

Lite andrum mitt på dagen...

   Blogg     1 kommentarer

Äntligen har jag fått sätta ned röva en stund!! Kaffekoppen och jag. Bara jag!! Vi har haft besök av syster sberg och hennes två små. Elsa hade en Bvc-tid, så då fick "Nolebole" vara här under tiden. Eftersom jag inte tror att min kära syster kommer att berätta om min så OTROLIGT goda mat, så är det väl lika bra att jag gör det själv. Det blev en läcker måltid med mirakelpasta och en lika god mirakelköttfärssås <3 Alla åt, och ingen varken spydde eller dog. Det var nog mycket tack vare mina nya ingredienser som börjar på bokstaven S. Ni vet säkert vad jag menar, nåt starkt som börjar på S?! Det nymålade kökstaket ser riktigt bra ut. Två strykningar är gjorda, och i kväll ska Jörgen göra den tredje och sista. Elektrikern kommer att tjoffa dit alla spottar så fort det bara går. Han hade i alla fall beställt hem det som behövdes nu. Herre min skapare vad mycket olika val man måste göra hela tiden. Det finns visst massor med olika typer av spottar, och färger finns det lika många. Klart eller dimmat glas?! Mitt vanliga svar brukar bli; "Vad hade du tagit?! Du vet säkert bäst, du som är van och  har sett så många tak innan" Stackars vår elektriker säger jag bara. Jag frågade faktiskt syrran om vad det var för färg på deras  nyuppsatta takspottar. Vitt, borstat stål, svart eller vad?! Fia tittade lite undrande på mej, och svarade till sist att hon faktiskt inte visste. Hur som helst så ska det bli SÅÅÅ skönt när alla beslut är tagna, så man slipper fundera på fall man valt rätt eller fel. När skiten väl är på plats så spelar det ju liksom ingen roll längre. Med tanke på vårt snedtak som kommer vi att välja de spottar som går att vinkla som man vill. Det var i all fall ett beslut jag tog ganska så fort, och HELT ensam ;0)

Hopptävling till helgen ;0)

   Blogg     2 kommentarer

Japp, på Lördag ska det ske. L och B har nu anmält sej till "spökhoppning" och kommer att hoppa HELA 20 cm, det ni ;0P Det kommer att bli en tidig morgon, så mycket vet jag. 8:45 ska hästarna vara snyggt i ordning, och innan dess så ska de lära sej banan. De barn som kommer utklädda till tävlingen kommer dessutom ha chans att kamma hem ett extra pris. Vi får väl se vad vi kan leta fram för nåt "läskigt" här hemma ;0§ Ridmärket nr 2 sitter numera på deras tröjor. Det såg nästan exakt likadant ut som sist, fast denna gången hade märket en GUL bakgrund. På vägen till stallet så drog vi ett litet extra snabbförhör som visade sej gå lite sådär. "Vad kallas det man sätter sina fötter i då man rider?!" Ungarna fajtas om vem utav dem som ska få svara. Mirakelmamman ber efter en kort stund mirakeldottern om det rätta svaret, som förövrigt lyckas bli riktigt rätt: S-T-I-G-B-Y-G-L-A-R. Frågan nummer två blir; "Vad kallas det som stigbygeln hänger i?!" Ludde svarar; S-T-I-G-L-Ä-D-E-R Perfekt tänker jag lite för mej själv. Detta kommer nog fasen gå vägen ;0) Fråga nummer 3 kom tätt därefter; "Vad heter det som ni håller i då ni rider?!" Ludde tänker en kort stund och klämmer sedan fram ett svar. Om det var rätt eller inte får ni ju lista ut själva ;0P Svaret blev; S-T-Y-G-L-A-R. Frökens förhör gick som tur var lite bättre ;0)

Denna är till dej Robban <3

   Blogg     0 kommentarer

Vi kommer ALDRIG att glömma dej. För Oss var du glädje och energi <3

Lite babbel bara...

   Blogg     2 kommentarer
Idag vaknade jag av att solen sken in sådär underbart. Det ser ut att bli en go repris på gårdagens väder ;0) Frosten gnistrade lite extra på marken och de sista blodröda löven funderade mer allvarligt på om det inta var dax att slänga in handduken och hoppa ned. <3

Ungarnas höstlov springer på som bäst nu. Jag har faktiskt flexat ut två dagturer denna veckan för att kunna vara hemma mer. Idag är det dax för L & B att ta ridmärket nr 2. Vad som ska sitta som berget är; HUR man leder en häst. Några delar på sadeln, och några delar på tränset. Det var säkert lite annat med som vi ska titta närmre på lite senare idag.

Jag har råpluggat teori nu i några dagar, och har på så vis dammat av mycket av det jag höll på med under min lite mer hästiga period i livet. Jösses vad mycket fina böcker det finns där på biblioteket. Om nån undrar vart alla böcker på hästhyllan tog vägen, så vet ni det nu ;0)

F
ick ett mess från Calibras ägare igår när jag var på jobbet. Hon hade ridit henne i Måndags och undrade om jag hade möjlighet å provrida nu på Fredag. Det ska bli MYCKET spännade!! Hästen är tydligen jättesnäll och väldigt speciell <3 På Fredag kommer jag alltså veta mer. Jag har i alla fall intalat mej själv att inte "stänga några dörrar" förens jag och ridit och grejat med henne lite mer. Jag kanske känner på en gång att det inte kommer att fungera, eller så gör jag det inte. 

När jag tänker på henne så känns det både bra och skrämmande på samma gång. Jag vet ju vad det vill säga att vara hästägare, det är ett STORT ansvar som både KOSTAR och tar TID. Har ändå kommit till den punkten då jag känner mej ganska så redo för stallliv igen, och att en häst som är såpass fin... ja då stänger man inga dörrar utan att verkligen ha tänkt till först!!

En annan sak som känns jätteskoj nu är att min älskade minsting syster och hennes lilla Mayia ska komma hem på besök snart. Jag har ju inte sett henne sedan jag och mamma var där och besökte. Det känns riktigt trist att man bor så långt ifrån dem  nu ;0( Men dom trivs gott där borta, och det är de absolut viktigaste. Tänk om lilla Mayia kommer prata sådär som man gör i Malmö ;0P Den 5; November blir vår Rasmus 12 år så vi har lite kul framför oss nu <3 Väven i kökstaket sattes igårkväll, och idag kommer Jörgen att måla. Nästa vecka händer det vi väntat på så HIMLANS jäkla länge. Köket kommer att sättas upp av Jörgen och en duktig snickare.
Det börjar bli lite nervöst nu faktiskt. <3


 Ps. Detta är inte jag det heller...
jag ÄR snöggare och INTE grön.
Ds.

Mindre trevligt, men ack så viktigt!!

   Blogg     1 kommentarer
Vaddå för nåt undrar ni då?! Jo tänk att det ska jag tala om för er ;0) Vad jag syftar på är såklart gynbesöken med cellprovstagning!! Finns det någon på denna runda jord som trivs i den där posen?! Skulle inte tro det faktiskt. Hur som helst så går det ju hyfsat fort. Upp i lilla stolen bara ;0§ Faaaaaannn vad jag hatar de där minutrarna i rampljuset. Det känns liksom långt ifrån naturligt. Okey om man är gravid eller försöker bli, då är det ju i alla fall liiite mer okey. Innan Ivf-karusellen med L & B drog igång, så blev det ett antal såna "sittningar" med både manliga och kvinnliga doktorer. Jörgen var med mej under dessa besök, och gjorde det hela lite mindre jobbigt. Man kan ju undra vad det är som gör att man känner just sådär. Det "undre livet" är ju som vilken kroppsdel som helst ju. Fast kanske inte ändå. Vi envisas med att trycka ned våra organ i både underkläder och byxor, var eviga dag. HUR i sjutton skulle det kunna kännas naturligt och okey då?! Testet gick rätt så snabbt, fast kändes mer än det gjorde sist ;0/ Strunt samma, jag har känt värre. Nu hoppas vi på ett ok provsvar om ca tre- fyra veckor. Syster Fia var hos samma Bm som jag var, fast igår. Läs mer om hennes besök på den här adressen; www.sberg.blogg.se  Kan ju meddela Er att hon vägrade tro på att vi var syskon. <3<3<3<3
Varför får ni försöka lista ut själva ;0P Vad vore livet om man inte kunde skoja lite?!

Lova mej att ni INTE slarvar med dessa besök, okey?!

Ps. Detta är INTE mirakelkvinnan, ho va möcke snöggare... Ds.

Mosters lilla Elsa <3

   Blogg     1 kommentarer

Att våga tala om det jobbiga...

   Blogg     0 kommentarer

Läs syster Stinas senaste inlägg, och läs alla kommentarer.
Man är VERKLIGEN inte ensam om att leva med saknaden <3


Dessa är till alla dem som delar med sej inne hos Stina... <3

www.stinalee.se

Underbara Melissa Horn <3

   Blogg     0 kommentarer

Ännu en liten Betty <3

   Blogg     0 kommentarer

Busungar!!

   Blogg     0 kommentarerFröken som vet vad hon vill <3

   Blogg     0 kommentarer

Hjärtat <3

   Blogg     0 kommentarer

Piiiiiip.... <3

   Blogg     0 kommentarer

Sugen på lite läcker Fysalis?!

   Blogg     0 kommentarer

Mera Betty <3

   Blogg     1 kommentarer


Ludde <3

   Blogg     0 kommentarer
Lite bilder från Oss <3

   Blogg     1 kommentarer

Detta kortet tycker jag så himla mycket om!! På bilden ser ni min morfar Carl el "Kalle Frisk" som han också kallades. För att vara mer exakt så är det grabben som sitter i Mamma Almas knä <3 Kortet har fått sin givna plats i vårt gammalrum som även kallas för "timmerväggstrapphallen" ;0) Långt och bra va?! Vet inte riktigt varför, men jag får en go känsla av trygghet var gång jag tänder det där ljuset. Jag har flera gamla svartvita kort som ska upp i det här rummet. Lovar att visa Er när det är uppsatt och klart sedan. <3 <3 <3 <3


V
årt tv-rum <3 Ser ni tvätthögen till vänster?! ;0P Högst upp på det där skåpet bakom Beata står min gammelmormors (Pappas mormors Dagnys) bröllopsskor. OM jag gifter mej i framtiden så är det just DESSA skor som ska på, det kan jag lova Er!! Hänger ni med mej då så kommer ni att få se dem live ;0) Finare skor får man leta efter ska ni veta. Dagny var en helt underbar tant <3


Ä
nnu en bild från timmerväggstrapphallen...

Min sambo som ett sött "Metallica-gipsspöke" <3

S
lipa, slipa, sliipaaaa.... på Måndag ska väven i taket sättas och 
röv rörmokaren ska ÄNTLIGEN fixa igång golvvärmen.


Trappen mellan nya & gamla köket...

   Blogg     0 kommentarer

Murgrönan trivs i köksfönstret, vilken lycka ;0)Beata mitt i den härliga hösten <3

   Blogg     1 kommentarer