Nu har spökena gått hem...

   Blogg     1 kommentarer
Jäklar i min lilla låda sicket party det var!! Det vart både dans, pussar och mat. Ett party med 7- åringar + ett st 8- åring, kan nog faktiskt aldrig bli trist. Berättar mer i morn... ja lovar. Nu har vi suttit i soffan och spanat på "Flickan i jordkällaren", nån mer som såg?? Nils i filmen var ju så söööt, visst va han?? :0) "Nils måste kissa Nu..!" Har ju haft oturen och dragit på mej mjölkstockning igen ;0/ Vi får hoppas att det känns bättre i morgon.


Dax att dra mej mot sängen, sov gott <3

Spökfest på gården!!

   Blogg     0 kommentarer


Klockan 17.00 kommer det att bli det spökeri för hela tjocka slanten.
L & B har nämligen sin första spökbjudning. De närmaste vännerna
kommer + två kusiner. Ludde har pyntat bordet och gjort riktigt fint.
Det kommer bjudas spökvandring i storskogen och härlig dans i balsalen.

V
i hörs väl igen när spökena tagit farväl... hoppas jag ;0)

Blev även lite nytt i klädväg... (My & Tummen)

   Blogg     0 kommentarer


Vi som älskar "Dinglisar"... (från Teddykompaniet)

   Blogg     0 kommentarer
Vi älskar i alla fall våra mjuka och supergosiga små dinglisar. I dag fick Welmas rosa.. (katt?) sällskap av ännu en. Denna gången så var det mamman som valde och inte mormor. Den charmiga kaninen fick det bli. Tror Wemlie blev väldigt nöjd, speciellt med de låånga och gosiga öronen. De var väldigt gosvänliga och LÄTTA för den lilla handen att greppa. Till Jul får det nog bli några till... När några snurrar runt som bäst i tvättmaskinen, ja då finns det ju alltid några till ;0)


T
ill Er som ännu inte har nån, KÖP en. Gos för oss vuxna med ni vet ;0P

Denna fina får Wemlie från Meandi...

   Blogg     2 kommentarer

Tror faktiskt att alla tjejkusinerna i 09-10 ligan fick samma <3

Nya ljud och sånger...

   Blogg     0 kommentarer

Det bubblar fram en massa nytt ur Wemlies mun nu för tiden. I stället för det där "Öööö..." -andet i kort och långt format, så kommer nu mer "Aaaaaa.." -lika ord. "Aaaaieee..." sjunger hon fram så fint. Ett annat läte är "Daaaaieee.." och Ääääiee" ;0) Det går framåt och låter helt jäkla underbart. Tänk vad mycket en sån här liten varelse har att lära, och på kort tid! Förlossningsjournalen kom förresten igår, kan hända jag plitar ned något litet om den sen.


Welma, snart 15 veckor <3

Några få bilder från Me&i-partyt <3

   Blogg     0 kommentarer


Stina var på ständig "Mayia-jakt" i trappan... ;0PNi minns väl skatten i Petras mage?! Tiden har gått fort... redan i vecka 30 nu <3

W
emlie sov så gott när vi kom hem... <3


Vad gör man?!

   Blogg     2 kommentarer
Fula ord som man helst inte vill höra, vad gör man med dem?? Knör ihop dem och kastar dem inne på Sbergs soptipp kanske?! För ett par dagar sedan så hoppade två rejäla "fulgrodor" ur mellansonens mun. Mitt under middagen kom de skuttandes. Detta var ett nytt och främmande ord för L. Ett hemskt och fult ord. Det märktes SÅ tydligt att han inte förstod ett smack vad ordet handlade om. Det enda han visste var att det var ett ord som stora och tuffa killar använder. När orden hoppade ut likt svarta grodor, så höll både jag och Jörgen på att sätta tuggorna i halsen. Det var så långt ifrån fint så ni anar inte. Ordet börjar F och slutar på A. Jag tror nog ni vet nu. En liten kille på 7 år, vad gör man och vad säger man??

Mirakelföräldrarna tittade på varandra, och funderade SNABBT. Eftersom det var tydligt att han inte förstod själva ordet, så var man tvungen att ta det hela lite försiktigt. Först fick vi fråga om VART han hört ordet. Svaret blev; En av de stora killarna på skolan sa så... Inte helt okey det där. Detta med ord som kastas hit och dit, jag blir snart galen. Hur gör ni föräldrar när grodor hoppar?? Säger ni ifrån så fort ni hör dem, eller låter ni orden hoppa fritt? Visst, jag svär ibland, det gör jag, men aldrig att jag använder könsord! Finns inget fulare ord än just F-ordet. K-ordet låter tom bättre, märkligt. Beata sa förresten nåt gulligt för ett tag sen. Hon sa att hennes två bästa vänner pratade lite "gammalt". Först förstod jag inte riktigt vad hon menade, men sen så.

Hon menade så klart att de använde en del ord som vi vuxna ibland använder. Lite finare och lite mer vuxet ;0) ORD snappas upp här och där, och alla använder vi olika. I bland kan jag jämföra detta med en shoppingtur på tex Ica. På Ica finns det MAAASSOR med olika varor som man SKULLE kunnat köpa, men i stället väljer man bara vissa. De ord som känns igen mest, är också dem som får följa med oss hem. Svenska språket är stort som ett smörgåsbord, så varför inte smaka på allt?? Så här är det ju säker över allt. Jag kan helt ärligt erkänna att jag har MÅNGA bitar kvar att "smaka" på. Ska vi testa nåt kul nu, om ni har lust?! Skriv ett ord som du vanligtvis ALDRIG använder och skriv det NU!! Se det som ett spännande experiment. Hur många ord får vi ihop, och VILKA?? Det mest "ovanliga" ordet vinner ;0P

Söta ni är... <3

   Blogg     1 kommentarer

Vår älskade Welma <3 (Fotografen är Pappa J)

   Blogg     12 kommentarer


Me&I-party dax...

   Blogg     1 kommentarer
I eftermiddag är det Meandi som gäller för mej och Welma. Syrran Sberg ska också dit, eventuellt även Mayia och Stina. Det var evighet sen jag var på klädparty, så detta blir skoj ;0) Pyttsar in några bilder på Wemlie som "tränar" nacken... lilla gumman kämpar på hon, fast ledsnar ganska så snabbt.

Lite nytt till farstun...

   Blogg     4 kommentarerI förrgår tog jag, Wemlie och pappa Jörgen en tur till Em för att fixa lite grejer till farstun.
Denna (Sörsäter) serien fick det bli. Eftersom tjejen skulle ha fram den VITA varianten i utställningen, så fick vi 20% på denna varmvita. Nu börjar det "ta sej" där ute ;0) Ska bara ha tag i lite lösa krokar, spegel mm. Blir bilder sen när allt är klart.

Ps. Wemlie avskyr att åka bil och skriker ORDENTLIGT, nån mer som har samma problem?? Det känns lite trist faktiskt, så nu har jag köpt lite nya nappar IGEN. Måste träna lite till innan vi ger oss... i bilen vore det VÄLDIGT bra om tog den. Att gråta blir ju både varmt och jobbigt för henne. Ds.

Förlossningsjournal beställd!!

   Blogg     1 kommentarer
Äntligen fick jag tag på nån borta på Näl som kunde hjälpa mej. Nu är snart allt det som Barnmorsakan Liisa skrev under dagen "D", på väg hem till mej. Förlossningsjournalen ska sparas som ett kärt och mysigt minne <3


T
änk att där i låg du Welma... under mammas hand <3

Förlåt mej Ludde... ;0§

   Blogg     1 kommentarer
I morse så låg Ludde mellan oss och myste. När jag som vanligt skulle amma lilla Wemlie, så hände det något... Brösten brukar vid den tiden på dygnet (efter en hel natt på ca 12 timmar) vara REJÄLT fulla. Jag och Welma har ju efter lite mer än tre månader tillsammans i "världen utanför", hunnit få vissa rutiner. På morgonen (innan maten) så brukar alltid lilla W ligga kvar och le en liten stund innan hon kommer upp. Hon ler med hela ansiktet samtidigt som hon tittar upp på mej med STORA och förväntansfulla ögon. Då VET hon att snaaart, snart så är det matmys vid mammas goa bröst. Denna morgon så ville brösten nåt mer än att bara föda lilla W. Ludde (som låg intill) råkade nämligen bli helt nedsprutad han med. Den högra mjölkmaskinen fick tokfnatt och sprutade en skarp högerstråle rakt på storebror ;0§ Oberäkneliga bröst va?? Ja de är verkligen inte att lita på som ni märker. Ludde har lärt sej att ta skydd och ducka. Han förstod på en gång vad det var frågan om, och torkade genast av det värsta skvättet. Bröstmjölksdusch kan man va utan så här på morgonen. Sicken tur att de hade bad på schemat idag ;0P


D
etta är Wemlie en tidig morgon i köket. Gos med varma filten är mys tycker W ;0)

Lite pinsamt...

   Blogg     3 kommentarer

När jag skulle hoppa in på Ica igår kväll så hamnade jag bakom en tjej med välfylld korg. I kön intill stod en VÄLFYLLD kundvagn, så valet av kö blev lätt. Tjejen före mej i kön, råkade ha nåt som gjorde mej lite smått obekväm. Hon råkade nämligen ha EXAKT samma stövlar som jag. Vet inte om det bara är jag som är fånig, eller om det finns fler som jag. Där står vi alltså med våra EXAKT samma stövlar... och plockar varor... Vid detta laget så kändes det som att halva kön noterat våra stövlar ;0P Till Er andra i byn vill jag bara säga; Stöveln på bilden är dunderskön, men alltså nu i sällskap av två andra byfötter. Minst två andra skulle jag väl kunna säga, för det finns säkert fler. Vi kanske borde bilda klubb, "samma-sko" klubben ;0)


Stöveln var tydligen till för både storvad och lillvad... himla smart va?!

Mysigt hos Sberg... <3

   Blogg     7 kommentarer
Det blev en riktigt mysig stund hos Fia igår. Brasan var tänd och alla ljusen brann. Tillsammans hade sambosarna (S & B) kockat ihop en smarrig Kycklinggryta med div. gottigheter i. Stina och älsklings Mayian var självklart också där. Elsa och Mayia har blivit såna goa kusinbästisar. De låter Welma va med så långt det går ;0) Elsa brukar berätta för Welma vart HÅRET sitter och ÖRAT. Elsa är ju den äldsta av tjejerna i 09 & 10 gänget, så det är hon som får visa vägen och vart skåpen ska stå. Kaffe= "Kable" är nåt som alltid ska fram då moster kommer på besök. Kable, visst är det gulligt?! Igår fick Elsa visa Lill-Mayia hur man badar. Man skvätter lite här och skvätter lite där... himla skoj de där ;0P Till Fia och Stina vill jag bara säga TACK för ni är de goingar som ni faktiskt ÄR, ni är GULD <3


Ångest...

   Blogg     1 kommentarer

Såg just denna på tv;n... ångest, ångest...

Dagens mode; Nya kläder och "Zingofriss" ;0P

   Blogg     6 kommentarer

Här ser ni bilderna på "Zingofrissen" som jag pratade om igår... man behövde inte 
ens KLIPPA faktiskt, bara torka torrt med handduken direkt efter duschen... så vips, 
2 sekunder så var det klart!! ;0P Jeansen är förövrigt supersköna, me like!!

Bakifrån är Zingofrissan rätt okey va, visst är den?! ;0) Dagens fotograf är; Ludde.

Strax ska vi bege oss iväg till syster Sberg för lite smarrig Söndagsmiddag, vi syns!!

Bilder på lilla W <3

   Blogg     0 kommentarer

Vi testade åkpåsen här på morgonen, den passade perfekt ;0)

Spännet från Petra passade fint det med... <3


Mc Donalds, stället för alla...

   Blogg     1 kommentarer
På Mc äter man, gammal som ung, fattig och rik. Igår när i var ute och härjade runt där på Överby så blev våra magar plötsligt sugna på mat från Mc. Eftersom detta var en dag då tydligen ALLA valt att åka iväg och shoppa, så var vi inte direkt ensamma. Det var totalt var smockefullt där inne på Mac Donalds! Som tur var så fann jag ett 4-platsers bord så fort vi kom in. Wemlie som också var med, var sugen på mat i form av mirakelmjölk. Pappa Jörgen ordnade och beställde maten åt oss, medans jag fixade Wemlans egna mirakelbäställning. Denna gången sket jag fullkomligt i fall nån hade ont av mitt matande. Mitt barn skulle väl självklart få mat precis som alla andra där inne. På Mc ÄTER alla, basta! Det satt en utländsk man intill mej på höger sida. Welma blev helt plötsligt RIKTIGT hungrig och det talade hon självklart om genom att låta en del! Eftersom mirakelmamman börjat rota fram bröstet under skjortan redan, så förstod nog mannen att Wemlies matbställning var på gång. Från att ha pratat ivrigt och ganska så högt med sitt sällskap, så tystnade de båda något. Welma gjorde samma grej hon med. Hon tystnade och åt som hon aldrig sett mat tidigare. Kvinnan som satt tillsammans med mannen hade nog ammat hon med en gång, det var i alla fall så det kändes. Hon utbrast nämligen i ett; "Åååååååå..." ;0) så fort Wemlan tystnat och börjat äta... Mjölk under mammas skjorta är god mjölk och NYTTIG. Denna gången brydde jag mej inte så myket om vad folk kanske tyckte om mitt ammande "mitt i maten". Kanske för att det var just där, jag vet inte. Efter en kort stund så kom ytterligare en hungrig baby. Pappan fixade lite värme på vattnet i flaskan, medans mamman blandade pulver. Nu var det snart nån mer som skulle bli matad. Tänk att på Mc D är faktiskt alla välkomna. Både flaskätare, bröstätare, barnmatsätare och hamburgeätare <3Jösses vilket reklaminlägg det blev!! Kan nog vara värt minst En burgare, eller varför inte Två ;0P