Lite om gårdagen... Tandis, grill & ridning <3

Igår gick det i ett här hemma. Strax efter 07.00 så dök elektrikern upp för att förbereda för spottar och annat i det nya köket och badrummet. Vi stod och försökte komma på HUR vi ville ha de små lamporna och var. Eftersom vi ska ha gamla timmerbjälkar i taket så får man ju försäka anpassa placeringen på spottarna efter dem. En jäkla massa spottar blir det i alla fall ;0)

Klockan nio var det tandläkarbesök för Rasmus. Efter detta så hann vi med både P- möte, ridning och mysig grill hos grannen. Ridningen var så efterlängtad!! Ludde fick sin "Prins" och Betty hade fått lille tjockiskorven "Teddy". Det var ett gäng småtjocka kusar som kommit tillbaka efter sommarsemestern. Stackars Prinsen hade rejäla soleksem också ;0( Vet precis hur jäkligt det kan vara med sånt. Vi hade två tottisar då jag bodde hemma som hade ont av just detta. Ett evigt kliande och skrubbande dagarna i ända. Vi behandlade med div. prylar för att försöka lindra, men kliandet är svårt att få stopp på. Ungarna hade fått två nya tjejer i sin grupp. En E och en V.

Denna gången kom bara mina ungar och E. Det brukar visst vara lite glest med ryttare första veckan. Många är väl fortfarande på semester kan jag tro. Stod och pratade lite med Es pappa under tiden som ungarna red, och det visade sej att E hade ridit i annan grupp tidigare och hade även egna hästar där hemma. Vi kom ganska så snart fram till att jag och Es mamma gått i skolan ihop (1-9) ;0) Tjejen va nämligen en liten kopia av min fd. klasskompis. Es pappa höll visst också på med hästar, fast inte ridning då utan mer trav. Tänk vad skoj att kunna få dela sitt intresse med hela familjen sådär. Att möka skit i stallet en Lördagsmorgon kan faktiskt vara riktigt skoj, speciellt om man är fler som hjälper till!! Ridlektionen gick bra och ungarna var nöjda.

Klockan 18.30 var det bjudning hos grannarna från Göteborg, så det var lite smått stressigt när vi kom hem här med dusch och allt. Men allt går om man vill ;0) Först fick vi gå på lite "husesyn" i det gamla huset som byggdes nångång på 1700-talet. Anders har lite samma intressen som jag när det gäller det gamla. Han hade flera charmiga gamla möbler som jag bara älskade. På väggen hängde en gammal svartvit bild på tre barn. Flickan till vänster var född i huset för en herrans massa år sedan. Jag är säker på att det är just hon som vakar över stugan de dagar då stugan står tom. Huset flyttades en gång i tiden och stod från början INNE i samhället, så historia har den ska ni veta. Jag hade köpt med en snittblomma och två urmysiga ljuslyktor till dem från oss. Ann som älskar lyktor blev jätteglad ;0) När mörkret föll så tände Anders upp alla de lyktor som fanns ute i trädgården. De är ett riktigt litet smultronställe de har, och det ligger precis i skogskanten med naturen tätt inpå. De som vanligtvis bor inne i Göteborg, stormtrivs ju här ute. Har vi tur så kommer de flytta hit om några år. Vet att Anders har pratat om att eventuellt bygga ut torpet då, och faktiskt kanske tom flytta hit på riktigt. Nu får vi allt se till att bjuda igen när vårt kök är klart. Det är ju så mysigt när man kan bjuda in varandra mellan varven och bara tjata lite skit. Har en del att behandla här i bloggen nu känner jag, men det får nog bli senare tror jag. Massa kramar från mej <3




Tittar du in ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: